Psychotherapie
VermeulenWerkwijze


Na aanmelding via mijn website of per telefoon, neem ik contact met je op om een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken. Om voor een behandeling die vergoed wordt door de zorgverzekeraar in aanmerking te komen, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. De verwijsbrief dient gedateerd te zijn vóór het eerste gesprek. Een verwijsbrief is niet nodig als je de behandeling zelf betaalt.

In de eerste gesprekken, tijdens de intakefase, maken we nader kennis met elkaar, vertel je over je hulpvraag, je klachten en je sterke kanten en licht ik mijn werkwijze toe. Ik zal je ook informeren over de kosten en vergoedingen en de mogelijkheden die ik zie.

Samen kiezen we de behandeling die het beste aansluit bij je situatie; voor de één werkt gedragstherapie goed, bij een ander is misschien schematherapie of gezinstherapie nodig. Ook kan de werkwijze veranderen gedurende het therapieproces. Ik werk samen met een vrijgevestigd psychiater en kan je, indien nodig, verwijzen voor een psychiatrisch of medicatie consult.

Problemen staan nooit los van de mensen om je heen en je geschiedenis. Daarom ben ik ook geïnteresseerd in je omgeving en je persoonlijke verhaal.

Mocht tijdens de intakefase duidelijk worden dat Psychotherapie Vermeulen geen aanbod heeft dat bij je vraag past, dan kan ik je helpen zoeken naar andere geschikte hulpverlening.

In het belang van de vertrouwelijkheid mogen rapportages van een psychotherapeut alleen gebruikt worden in het kader van de gezondheidszorg. Ik verstrek geen expertises voor cliënten die bij mij in behandeling zijn, bv voor het inschatten van gezondheidsrisico’s in verband met het afsluiten van een verzekering, met betrekking tot belastbaarheid in geval van werkhervatting of in het kader van juridische kwesties.